25 минути - Како да се спречи дискриминацијата кон Ромите
Foto

25 минути - Како да се спречи дискриминацијата кон Ромите

Како да се спречи дискриминацијата кон ромите - извадените зборови кои ги навредуваат ромите се тргнати, направен е пропуст, и тие ќе бидат коригирани и повторно вратени - вели директорката на институтот за македонски јазик Елена Грујовска. Но, болката останува и трае со децении - како што вели пратеничката Љатифе Шиковска.

0 Коментари

Остави коментари