24 отворено - Треба ли граѓаните да се чувствуваат безбедни?
Foto

24 отворено - Треба ли граѓаните да се чувствуваат безбедни?

Терористички закани врз Македонија. Зошто земјава станува мета на глобалното зло? Дали извесниот влез во НАТО ги вознемири мрачните сили? Повратниците од ИСИС како темпирана бомба. Домашните безбедносни разузнавачки служби оперираат со информации за околу 150 македонски државјани кои се борат на страната на тероризмот. Треба ли граѓаните да се чувствуваат безбедни? Дали идната НАТО-членка е доволно силна да се спротивстави? Македонија меѓу истокот и западот! Малку детали – многу неодговорени прашања!

24 Отворено со поранешниот разузнавач, Слободан Богоевски, професорот по безбедност, Богданчо Гогов, воениот експерт, Благоја Марковски и Самет Шабани од невладината „Хоризонт Цивикас“.

0 Коментари

Остави коментари