24 анализа - „Медена земја“ ја вивна Македонија во аналите на светскиот филм
Foto

24 анализа - „Медена земја“ ја вивна Македонија во аналите на светскиот филм

Позитивни рецензии од критичарите, овации од светскиот актерски џет сет и долги аплуази од публиката. Две номинации за Оскар за најдобар докуметарен филм и најдобар филм од неанглиско говорно подрачје. Ханиленд или „Медена земја“ ја вивнаа Македонија во аналите на светскиот филм. Како да го задржиме трендот на вистинска уметност.

Разговор со главниот лик од „Медена земја“, Атиџе Муратова, а во студиото дебатираме со Мони Дамевски, продуцент и филмските критичари Марина Костова и Игор Анѓелков.

0 Коментари

Остави коментари