17 лекари и медицински лица од Клиниката за нефрологија заразени со ковид-19
Foto

17 лекари и медицински лица од Клиниката за нефрологија заразени со ковид-19

Повеќе од дваесет здравствени работници од клиниката за нефрологија се заразени со коронавирсуот. Од вкупно 25 лекари кои што работат 9 се позитивни, а вирусот е потврден и кај осум медициснки сестри двајца, болничари, еден лаборант, како и психологот кој работи со пациентите. 

Заболените здравствени работници иимаат полесни симптоми. Засега не е познато како вирусот се проширил низ клиниката. Епидемиолозите ќе треба да утврдат дали е пренесен од пацинет или пак од вработените.

0 Коментари

Остави коментари