100 години од основање на Филозофскиот факултет во Скопје
Foto

100 години од основање на Филозофскиот факултет во Скопје

На Филозофскиот факултет се одбележаа 100 години од неговото основање. Јубилејна награда им беше доделена на поединци, организации и институции кои дале придонес за развој и унапредување на факултетот.

Целта ни беше со овие 100 години да покажеме дека високото образование нема граници и на некој начин да ја подигнеме општествената одговорност не само како академската заедница, туку и сите оние компании и институции кои нас ни недостасуваат кои помагаа на некој начин - изјави деканот на Филозофски факултет Ратко Дуев.

0 Коментари

Остави коментари