Декласификација на договорите за државна помош со странските инвеститори

30.08.2017 | 19:20
Прочитано: 4242

Кој ставал потпис, за колкава сума и кој дал наредба да се држат во тајност договорите со странските  инвеститори? Почнува операцијата за деклсификација на дискреционите договори. Во отсуство на официјални информации, досега се лицитираше со суми од стотици милиони евра – државна помош што завршила по различни основи за поддршка на странските инвестиции. Екс директорот на Дирекцијата за  слободните зони  Виктор Мизо за тв 24 вели – сето ова е политика, јас се занимава со привлекување на инвеститори.

Како оваа владина одлука ќе влијае врз идните инвеститори? Што кријат дискреционите договори со странските инвеститори и дали обелоденувањето на податоците ќе влијае врз идните инвеститори?


Кристина Атовска
The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.