Дебата за законот за јазици, за патните трошоци молк?!

14.11.2017 | 19:06
Прочитано: 1432

Ново продолжение на собраниската расправа за предлог-законот за употреба на јазиците. Пратениците од власта и опозицијата со спротивставени ставови.

За владејачкото мнозинство, законот ќе придонесе за зголемување на соживотот во државата, не го нарушува нејзиниот унитарен карактер и е во согласност со уставот, додека за опозицијата не е уставен и неговата примена ќе доведе до двојазичност на целата држава. И ако за оваа тема владее разногласие се чини многу помазно минува темата што ја интересира целата јавност, дали пратениците ќе продолжат да земаат астрономски суми за патарини.Христијан Баневски
The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.