Дарко Димовски избран за нов претседател на ССМ

06.12.2017 | 15:43
Прочитано: 893

В.д. претседателот на ССМ Дарко Димовски на денешното продолжение на Вонредниот конгрес е избран за нов претседател на Сојузот на синдикати на Македонија. Тој е избран преку јавно гласање со мнозинство гласови.

Претходно дел од синдикатите ја напуштија седницата, а кандидатот за претседател Пецо Грујовски од УПОЗ изјави дека се работи за најконтроверзниот конгрес.

- Во оваа прилика немам што да изјавам освен дека изгуби Сојузот на синдикати на Македонија и работници, изјави Грујовски.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.