ЦИВИЛ ги додели наградите за најуспешните фото и видео стории на граѓански новинари

11.08.2017 | 14:06
Прочитано: 2499

Граѓанската организација ЦИВИЛ денеска ги додели наградите за најуспешните фото и видео стории на граѓанските новинари од изминатите два месеци.

Според организаторите, сите пет наградени стории во изминатите два месеца предизвикале бурни реакции во јавноста, но исто така, извршиле притисок врз институциите за решавање на проблемите за кои се зборува, од кршење на човековите и работничките права, до темите за социјална неправда, пречекорувања на овластувањата и негрижата на институциите.

Првата награда ја понесе граѓанскиот новинар Вулнет Махмути.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.