Бугарија подготвена да ја заштити границата со Турција

19.03.2017 | 11:36
Прочитано: 10846
Бугарија е подготвена да ги зајакне патролите и да заврши со оградата долж југоисточната граница со Турција во обид да задржи евентуален нов прилив мигранти, изјави денеска бугарскиот министер за одбрана Стефан Јанев. 
 
Според него, до крајот на мај се очекува да биде готова заштитната ограда со должина од 24 километри  и дека уште стотици полицајци и 200 војници ќе бидат испратени во патроли долж границата.
 

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.