Британија ја напушта ЕУ на 29 март 2019 година во 23 часот

10.11.2017 | 16:04
Прочитано: 2519

Велика Британија го утврди датумот за напуштање на европското семејство. „Нашиот амандман јасно укажува дека ќе ја напуштиме ЕУ во 23 часот на 29 март 2019 година“, рече министерот задолжен за Брегзит, Дејвид Дејвис.

Вака прецизни податоците веќе се внесени во амандманот од нацрт законот за напуштање на Британија од европското семејство, кој во моментов се наоѓа на доработка во парламентот.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.