Бизнисот трпи штети од блокадата на Евзони

16.02.2017 | 19:21
Прочитано: 1540
Македонскиот бизнис трпи штети од блокадата на граничниот премин Евзони, велат од стопанската комора на Македонија. 
 
Освен на македонското стопанство, штетите се манифестираат и на српското, но и на трети страни со кои овие земји соработуваат. За продлабочување на соработката меѓу македонската и српската стопанска комора, денеска се одржа бизнис форум меѓу стопанствениците на двете земји. 
 
Трговската размена меѓу Македонија и Србија изнесува околу 700 милиони долари на годишно ниво. Извезуваме стока во вредност од 200 милиони долари, а увезуваме во вредност од 500 милиони долари.

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.