Бектеши: Малите и средни претпријатија остануваат во фокусот на Владата

22.09.2017 | 14:40
Прочитано: 1968

Изедначување на условите и поддршката за домашните и странските инвеститори, враќање на дневната евтина тарифа на струјата, ревизија на индустриската политика, изготвување закон за енергетика и за енергетска ефикасност, се само дел од резултатите на Министерството за економијата во изминатите 100 дена.

Како што соопшти министерот Крешник Бектеши давајќи отчет за сработеното, во фокусот остануваат олеснувањето на трговијата, малите и средните претпријатија, туризмот и угостителството и занаетчиството.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.