Автобуски 3-Д постојки во Кина

18.01.2018 | 11:36
Прочитано: 1336

Во Кина беа монтирани првите 16 автобуски постојки отпечатени на 3-Д принтер, што претставува уникатна иновација во светот.

Должината на постојките е 5,1 метар, ширината - половина метар, а високи се 2,7 метри. Под една може да се засолнат најмалку десет луѓе.

Постојките се изработени од еколошки материјали.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.