АВМУ анализира дали да започне постапка за одземање на концесиите на тв Нова и Радио слободна Македонија

20.03.2018 | 20:13
Прочитано: 3579

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги анализиара дали постои основа за отпочнување постапка за одземање на дозволите за работа на тв Нова и Радио Слободна Македонија.

Според директорот на АВМУ, Зоран Трајчевски веќе извесен период овие два радиодифузери отстапуваат од програмската шема која треба да ја емитуваат, но имаат и кадровски проблеми.

Дел од членовите на авму повикуваат на трпеливост и претпазливост при отпочнувањето на постапката, за одземањето на дозволата да се се стави во политичка конотација.The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.