Аргентинскиот сенат го отфрли законот што предвидуваше легализација на абортусот

09.08.2018 | 19:19
Прочитано: 170

 

Аргентинскиот сенат го отфрли законот што предвидуваше легализација на абортусот во првите 14 недели од бременоста. По маратонската дебата, 38 сенатори гласаа против абортусот, а 31 беа „за“.

Во исто време, на улиците на Аргентина се одржаа демонстрации од приврзаници, но и од оние кои се противат на законот. Абортусот е нелегален во Аргентина, освен по случаи на силување или кога бременоста е опасна по живот.

 


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.