Анкета: Партијата на трон - Каде исчезнаа моралните вредности?

29.08.2016 | 18:04
Прочитано: 4357
Речиси 40 проценти од граѓаните во анкетата за јавниот морал и демократските вредности сметаат дека потполно или делумно треба да и се оддолжат на партијата доколку таа ги вработила, ваквите показателки укажуваат на топење и губење на моралните вредности, оценуваат професорите.
 
Речиси 40 проценти од граѓаните во анкетата за јавниот морал и демократските вредности сметаат дека потполно или делумно треба да и се оддолжат на партијата доколку таа ги вработила, ваквите показателки укажуваат на топење и губење на моралните вредности, оценуваат професорите.
 
Дури 57 отсто од анкетираните изјавиле дека оваа влада е добра поради тоа што, иако краде, им дава на граѓаните. На прашањето “ако си функционер, глупав си ако не градеше“ - 56 проценти не се согласуваат додека 27 отсто се согласуваат дека функцонерите  треба да крадат. Сето ова според аналитичарите е показател за уринсани врендости. 
 
Според анкетата високи 65 проценти од граѓаните сметаат дека државните институции не се независни од Груевски и најблиските соработници, додека пак 53 проценти не сметаат дека специјалното јавно обвинителство е противуставна институција. Анкетата ја спроведе граѓанската асоцијација АГТИС од 15 до 27 мај. Се спровела теренски и телефонски во осум градови и неколку селски општини.
 

Христина Новевска
The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.