Анкета: Лоша состојба со владеењето на правото и борбата со корупцијата

24.04.2017 | 18:11
Прочитано: 1473
Состојбата со владеењето на правото и борбата со корупцијата е лоша, покажува анкетата направена од проектот мрежа 23 на институтот за европски политики и хелсиншкиот комитет.
 
Судството според граѓаните е зависно од политичко влијание, а како најпрекршувани права во анкетата се наведуваат правото на пристап до вработување и правото на здравствена заштита.
 

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.