Ангелов: Мора да сфатиме дека Албанците се наша реалност

13.08.2017 | 17:20
Прочитано: 26787

Дали оваа војна и беше потребна на Македонија или не, праша генералот Стојанче Ангелов, кој денес положи цвеќе пред споменикот на паднатите борци во „Жена парк“.

Ангелов смета дека тогашната влада на Љубчо Георгиевски и без војна ќе им ги дадеше сите права на Албаниците кои денес ги уживаат, а зад војната останаа стотина мртви од двете страни, разурната економија и еден куп непотребно потрошени пари.

Ние Македонците, рече Ангелов, мора да сфатиме дека Албанците се наша реалност и мора да научиме да живееме со нив. Ако после пет века ропство денес можеме да гледаме во Турците како на пријателски народ, зошто Македонците и Албанците да не живеат нормално. 

Ангелов даде поддршка на Законот за јазиците, но е против тој да стои на полициските и медицинските униформи. Очекува после локалните избори да биде направен попис.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.