Американски бомбардери прелетаа покрај брегот на Северна Кореја

23.09.2017 | 20:57
Прочитано: 6274

Стратешки бомбардери на американскиот Воен воздухоплов Роквел B-1B„лансер“ денеска пропратени со ловечки авиони го прелетаа во близина на брегот на Северна Кореја.

Портпаролката на Пентагон Дејна Вајт соопшти дека овој прелет бил најблизок до брегот на Северната Кореја во 21 век, нагласувајќи дека така сакаат да покажат дека сериозно го сфаќаат везобѕирното однесување на Северна Кореја.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.