Алаѓозовски: Очајна е состојбата во културата

27.12.2017 | 17:33
Прочитано: 6136

Состојбата во културата е очајна, ќе ни требаат надчовечки напори за да тргнеме по патот на закрепнување и напредок. Детектиран е фантастичен потенцијал меѓу нас, база на знаење, вештини, идеи и инфраструктура кои со добра организација и поддршка ќе можат да дадат резултат колку тоа и да се чини тешко-вака  министерот за култура, Роберт Алаѓозовски  ја почна јавната презентација на нацрт - стратегијата за културен развој 2018-2022 година и на нацрт- акцискиот план за 2018 година.


Елена Милошовска
The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.