Алаѓозовски: Не прикриваме ништо, ниту одбегнуваме одговорност

20.02.2018 | 15:29
Прочитано: 1262

Не прикриваме ништо, ниту одбегнуваме одговорност, изјави министерот за култура Роберт Алаѓозовски по бројните реакции за проектите на кои им се доделени пари со Програмата за култура во 2018 година и на барањето и очекувањето од ВМРО-ДПМНЕ да понесе морална и политичка одговорност.

Најбурни се реакциите поради доделени средства на шефот на кабинетот на државниот секретар Валмир Азири, но Алаѓозовски на прес-конференција рече дека не може да одговара за поединечни проекти и дека за сите нив важи ставот дека се отворени да примаат известувања за какви било неправилности.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.