АХВ остануваат забраните за увоз на живина поради птичји грип

13.06.2018 | 17:29
Прочитано: 1066

Агенцијата за храна и ветеринарство потсетува дека на сила остануваат забраните за увоз на жива живина и производи од живина од регионите во соседна Бугарија каде кон крајот на минатиот месец беше потврден вирусот птичји грип, како и забраните за увоз од неколку европски земји.

Оттаму апелираат да се ограничи движењето на домашната живина надвор од живеалиштата и да се врши превентивна дезинфекција на превозните средства за живина и јајцата.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.