Аеродромот во Софија евакуиран поради лажна дојава за поставена бомба

10.01.2018 | 15:04
Прочитано: 997

Аеродромот во Софија беше евакуиран по лажна дојава за поставена бомба.

Евакуацијата на патници ја нареди бугарското Министерство за внатрешни работи откако аеродромот примил повик за поставена бомба.

Полициската истрага утврди дека дојавата била лажна и за околу еден час авиосообраќајот е повторно воспоставен, а евакуираните патници се вратени на терминалите.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.