28 години од падот на Берлинскиот ѕид

09.11.2017 | 13:37
Прочитано: 1300

Во германскиот главен град Берлин денеска ќе се  одбележи 28 -та годишнина од уривањето на Берлинскиот ѕид.

На денешен ден се одбележува годишнината од падот на Берлинскиот ѕид што сурово ги раздвојуваше градот и државата речиси 30 години, од 1961 до 1989 година.

Според актуелната анкета на Форса, само секој втор Германец денес верува дека луѓето од истокот и западот навистина повторно сраснаа во едно. Во тоа се најуверени младите, оние кои не биле родени во времето на падот на ѕидот. 


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.