24 тренд анализа - Колку членството во Европската Унија и НАТО може да го промени животниот стандард?

Повисок персоналец или можно зголемување на давачките за пензиско. Реформите на маса, вклучени експерти на Светска банка. Има ли разлика на сегашните економски политики со потпис на СДСМ во однос на оние што ги водеше владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ? Колку членството во Европската Унија и НАТО може да го промени животниот стандард? Светска банка пресмета на Македонија и се потребни 30 години со стапки од 4,5% да се приближи на европскиот просек. Гостин во емисијата е Марко Мантованели, директор на канцеларијата на Светска банка во Македонија

See video

Емисии

20.10.2018 - 06:07
Неизвесност во Собранието до последен момент. 24 анализа со директно вклучување во Собранието на седницата на која се гласа за уставните измени. Гости се универзитетските професори Љупчо Ристевски и Лазар Лазаров и и аналитичарот Ибрахим Мехмети.
19.10.2018 - 17:17
Тема: Ќе има ли договор за двотретинско мнозинство во Парламентот?
19.10.2018 - 12:57
Гостин: Аце Коцевски - градоначалник на општина Велес
19.10.2018 - 11:52
Гости: Ѓоко Ѓорчев и Сашо Станојковиќ