24 Тренд анализа - Дали на цедило ќе остане текстилната индустрија, со повеќе од 35 илјади вработени?

Некој задоволен, друг разочаран. На хартија идеални мерки за поддршка на фирмите, дали се достапни за сите? Дали на цедило ќе остане текстилната индустрија, со повеќе од 35 илјади вработени? Од „локомотива“ на економскиот раст, сега во пад. Што се случува во градежништвото? На адреса на премиерот Заев-писмо од дел од бизнисмените. Што му порачаа? Јован Деспотовски-директор на Фонд за иновации, Марјана Перковска-кластер за текстил и Ивица Јакимовски-Сојуз на стопански комори.

See video

Емисии

20.06.2018 - 13:51
Гостин: д-р Зоран Крстевски - астролог и филозоф
20.06.2018 - 13:48
Гости: Наско Савовски и Ристе Гиовски
20.06.2018 - 13:32
Гостин: Блаже Аризанов
20.06.2018 - 01:18
Европски пат за Македонија – дали промената на името го подели општеството. Се чека последниот филтер во собранието. Демонстранти на улица - опозицијата декларативно против договорот. Разумот наспроти насилствата и омразата. Во Oтворено, поранешниот собраниски претседател Стојан Андов, екс вицепремиерот за европски прашања Фатмир Бесими, Марко Трошановски од институтот за демократија, Љубиша Николовски – новинар и Павле Воскопулос Филипов од „Виножито“.