24 Од се срце 20-01-2015

Тема: Крале Марко туризам Гостин: Гордана Јанакиевска - проект менаџер

Емисии

13.06.2018 - 10:35
Современа танцова тура низ Македонија и премиера на претставата „Тишина“ од Битрикс Гости: Ивана Балабанова - танчер и кореограф Бојан Мицев - танчер и кореограф
13.06.2018 - 00:34
Меѓу реализмот на бизнисмените, оптимизмот на владиниот тим и фаталистичките проценки на опозицијата - Mакедонија лет во место... По првата година од владеењето на СДСМ и ДУИ, економијата ита напред или лази како полжав? Зависи - кој гледа и како чита... Дали решението за отворениот проблем со Грција е вовед во долго очекуваниот економски препород? Економскиот фронтмен на владата – Кочо Анѓушев, на опозицијата – Митко Јанчев на масата на 24 отворено со претставниците на најмоќните компании во земјава – Бранко Азески од Стопанската комора и Данела Арсовска од Сојузот на Стопански комори...
13.06.2018 - 00:30
Република Северна Македонија е името предвидено за севкупна употреба. Договорот ќе биде презентиран со сите релевантни институции и следува ратификација. Грција ќе испрати пимо го генералниот секретар на ООН и до Европскиот совет со кој ќе се потврди дека повеќе нема пречки за добивање на препорака и почеток на преговорите со Македонија. За ВМРО-ДПМНЕ ова е чин на капитулација. Што ќе донесе промената на името. Гости се: Љупчо Зиков, Петар Арсовски, Љупчо Ристовски и Мерсел Биљали
12.06.2018 - 17:15
Тема: По Илинденска, на ред дојде Република Северна Македонија. Ќе го дочека ли ова „решение“ утрешниот ден?