24 анализа - Стана ли црквата економска институција?

Која е улогата на религијата во македонското современо општество? Се преплетуваат ли религиските со државните прашања? Кој си зема за право да воведува тарифници во епархиите? Стана ли црквата економска институција? Вo што веруваат верниците во идеологијата или институцијата црква. Дебата со универзитетскиот професор, Зоран Матевски. Отец Ивица Тодоров и новинарот Марјан Николовски.

See video

Емисии

21.06.2018 - 02:36
Собранието го ратификуваше договорот со Грција, опозицијата ја бојкотираше оваа седница, но го обвинија мнозинството дека прифаќа модерен геноцид. Го заштитуваме идентитетот за век и векови, порача премиерот Зоран Заев. Претседателот Иванов нема да стави потпис и го повика Заев - нека собере 80 пратеници и нека поведе постапка за импичмент. Како понатаму, ќе добие ли земјава покана за членство во НАТО и датум за покана на преговори со ЕУ? ТВ 24 дебата со Иван Анастасовски, поранешен потпретседател на Собранието и аналитичарите, Владимир Божиновски и Газменд Ајдини.
21.06.2018 - 00:47
Тема: Дијареја во лето Гостин: проф. д-р Марија Христова-детски пулмолог алерголог.
21.06.2018 - 00:08
Тема: Во Собранието ратификација на ПД по скратена постапка а надвор од него демонстрантите ја запалија спогодбата
20.06.2018 - 23:21
Тема: Собранието го ратификуваше ПД со 69 гласа „за“ што точно значи ова за Македонија?