24 анализа - Развоен или социјален буџет?

Како зголемената акциза за нафта ќе влијае врз стопанството... Буџетот за следната година вечерва ќе го разгледуваат министрите во владата... Зголемување на платите за одредени сектори, повисоки пензии, повеќе пари за капитални инвестиции... Развоен или социјален буџет – што скрои владата... Во анализа 24, дебатираат Данела Арсовска - Сојуз на стопански комори, Миле Бошков – конфедерација на работодавачи и Џемаил Даути – стопанственик

See video

Емисии

13.07.2018 - 16:30
Тема: Со пливање до подобро здравје Гости: Сара Усеин, Михаил Богдановски и м-р Раде Илиевски, требер
13.07.2018 - 00:25
Генералниот секретар на НАТО му ја врачи поканата за членство нво Алијансата на премиерот Зоран Заев. Земјата ќе треба да се изјасни на референдум, а ќе треба да има и уставните промени. Гости се Љупчо Ристовски од институт Интегра, Газменд Ајдини аналитичар и Александар Спасов универзитетски професор.
12.07.2018 - 19:46
НАТО најде место за Mакедонија. Сега се зависи од промена на уставот за името. Дали може и без референдум? Најприн промена на името, а потоа сојуз со НАТО и ЕУ? Како граѓаните ќе реагираат и кога лидерите ќе ги надминат суетите пред историската шанса? Ќе останеме ли со референцата ФИРОМ или граѓаните ќе гласаат Република Северна Македонија да биде членка на НАТО? На патот до успехот – што рекоа поранешни и актуелни премиери и министри од регионот во интервјуата на Горазд Чомовски.
12.07.2018 - 17:16
Тема: Официјално започнуваат пристапните преговори за влез на Македонија во НАТО