11 октомври – почеток на народно-ослободителната борба

11.10.2017 | 17:11
Прочитано: 1380

Македонија одбележува седумдесет и шест години од почетокот на антифашистичкото востание и народноослободителната војна. Централниот настан се одржа пред споменикот на ослободителите на град Скопје.

Цвеќе пред споменикот на ослободителите на град Скопје, во дворот на владата положи владина делегација, делегација на сојузот на борците, делегација на собранието, АРМ, како и други делегации на државните институции и од дипломатскиот кор.

На настанот свои обраќања имаа премиерот зоран заев, генерал мајорот Мухамет Рацај и Никола Стојановски од Сојузот на борците.The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.