„Во наше име“ - Таблоидното новинарство.

16.01.2018 | 18:16
Прочитано: 1293

Не треба да се создава слика за некоја јавна личност без таа лично да се праша. Ова е пораката од пливачот Александар Маленко до таблоидните медиуми кои многу често го имаа токму него за своја цел.

Тој тврди дека никогаш не ги предизвикувал да се занимаваат и, како што вели, да го оцрнуваат неговиот приватен живот.

И дел од новинарите не се согласуваат со практиката новинарството се повеќе да пожолтува. За експертите главен мотив е заработката и кликовите. Во четвртата епизода од серијалот „Во наше име“ за лошите страни на таблоидното новинарство.The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.