„Југохром“ ќе почне со работа идната година

12.10.2017 | 13:49
Прочитано: 1184

„Југохром“ од Јегуновце треба да почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година, со поставен филтер за отпрашување на печките 7 и 8.

Ова беше најавено  на  потпишувањето  на меморандумот за разбирање меѓу Владата, „Југохром“ и вработените во Комбинатот.

Инвестицијата за системот за отпрашување ја обезбедува сопственикот на „Југохром“.

Целата инвестиција е проценета на 12 милиони евра, а само за печките 7 и 8 е 4,5 милиони евра.

 

 

 


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.