Телевизија 24

Ударни вести

Македонија

Најнови вести


„Маневар на Петков да си купи време, да го намали притисокот, така изгледаше посетата на Петков, шизофрено е да велите дека нема македонско малцинство во Бугарија, а овде да доаѓате со пријателски тонови, а имат...

Ви го претставуваме нашиот 24h тим! Прочитајте повеќе информации за нас!

За Нас

Култура

Најнови вести


Театарот за деца и младинци – Скопје денеска ќе одбележи уште еден значаен јубилеј. Станува збор за 250. изведба на култната претстава „Црвенкапа“.

Од Театарот информираат дека претставата &b...

Слобода на медиуми

Најнови вести


Од тв Алфа велат дека станува збор за редовна реорганизација во фирмата.

Според нив заминувањето на 6 те работници е согласно ситематизацијата, со адекватна програма за исплата на сите потребни отпремнини согл...


Македонско бугарските релации влегуваат во нова фаза на градење доверба - дали тоа ќе придонесе Софија да ја крене рампата за Скопје на патот кон ЕУ. Петков ќе ја има ли смелоста на Борисов да го признае македонскиот ...


Во окупирана Франција; Лебрак води војна меѓу две ривалски банди, но девојката која му се допаѓа, која е Еврејка, е во опасност да биде откриена од локалните нацистички симпатизери. Лебрац и селото сега мора да одгово...


Животот на Екатерина Втора е една неверојатна сага, чија живописна биографија содржи многу интересни детали.

Екатерина Втора е ќерка на осиромашен пруски кнез, која се мажи за идниот руски цар, Петар Трети, но...